Bygninger

De ældste bygninger i Brøndby Strand er fra sidste halvdel af 1700-tallet, og en hel del andre huse er over hundrede år gamle.

Men ingen er som de oprindelig var. Alle er mere eller mindre moderniseret og ændret. Alt forandres, og med mellemrum er der også gamle huse som helt forsvinder. Nedrives til fordel for nybyggeri.
Derfor er det også vigtigt at registrere det gamle, før det er for sent. Hvis man da ønsker at kende fortiden.

Nogle af vores medlemmer har gået gader og veje op og ned. Observeret, noteret, fotograferet og vurderet, for senere at søge i registre og arkiver. Kriteriet har været at registrere alle huse fra før 1950.

Dette hus blev bygget i 1941 som sommerhus, senere udbygget til helårsbolig. I 2006 forsvandt det, til fordel for nybyggeri. Et enkelt eksempel på hvordan det gamle forsvinder. Det var ikke et specielt smukt eller særpræget hus, men et minde om Brøndby Strands fortid som sommerhusområde der er væk.

Et andet eksempel på det gamle som forsvinder, er huset Birthebo der blev bygget som sommerhus på den nuværende Monsunvej først i 1920-erne. Også det er nu væk. (Klik på billedet for at læse historien om Birthebo)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *